Knæ, springerknæ & løbeknæ

Ane Opstrup - correct my baby - bakkenbund-2.jpg

Hvordan kan jeg hjælpe dig, med problemer i knæet?

 • Jeg er uddannet og trænet i at diagnosticere og behandle smerter i knæet. Viser en scanning eller røntgen intet, er dit problem funktionelt og det er mit speciale.

 • Jeg kombinerer osteopati og fysioterapi, hvilket giver den bedste langvarigt effekt, for at undgå smerterne vender retur.

 • Jeg hjælper dig med at forstå uforklarlige knæsmerter, og behandlingen optimerer din blodgennemtrømning til og fra knæet, hvilket især er vigtigt, hvis smerterne skyldes slidgigt og/eller artrose.

Symptomer:

 • Hvor hoften er et stort ukompliceret led, med relativ begrænsede strukturer involveret, er knæene meget kompliceret. Det skyldes bl.a., at knæ er store led med store belastninger. Derfor er det svært at liste et symptombillede og har du smerter i knæ, kræver det yderligere undersøgelse for at finde ud af, hvad årsagen til dit problem er. 

 • Knæ bliver udsat for store belastninger i vores dagligdag. Derfor er det vigtigt at reagere på knæsmerter hurtigt. Jo hurtigere du kommer til mig med smerterne, jo hurtigere kan jeg hjælpe dig af med dem igen.

 

Mulige årsager til knæproblemer:

 • Slidgigt: Giver smerter i hvile og ved belastning. Typisk stivhed om morgenen.

 • Korsbåndsskader: Opstår som regel i forbindelse ved sport, og oftest ved uheld, fx sammenstød, fald eller vrikken rundt. Du kan have smerter, men der kan også bare være en følelse af ustabilitet og at knæet "svigter" dig pludseligt.

 • Meniskskader: Kan give stærke smerter ved brug af benet.Nogle gange viser det sig kun, når benet bøjes eller strækkes, som en pludselig skarp smerte. 

 • Inflammation: Hævet, nogle gange rødt og varmt. Inflammation kommer som regel i en slimsæk.

 • Schlatterssygdom: Smerter i knæet hos børn og unge. Opstår i forbindelse med sport. Kan skyldes irritation af lårets muskelsene, som hæfter lige under knæet.

 • Springerknæ: Smerter fortil på knæet ved eller under knæskallen, som kommer ved aktiviteter, der involverer hop, spring og/eller spark. Springerknæ skyldes en spændt eller svag lårmuskel, hvis tilstand forværres ved aktivitet og kan blive så slem, at der opstår betændelse/inflammation i den sene, der går under knæskallen og hæfter lige under knæskallen på skinnebenet. 

 • Løberknæ: Mærkes som smerter på ydersiden af knæet. Opstår ved aktivitet, der indeholder løb.

Mere om knæ, springerknæ & løbeknæ

Vi stiller store krav til vores knæ, og bruger det meget i hverdagen og belaster det ved sport. Det kan slide på det, på samme måde som inaktivitet og overvægt kan.

 

Som behandlingsform er læger gået mere væk fra kikkertoperation og ”oprensning” i knæet, da det har vist sig i mange tilfælde at forværre smerterne. Derfor bør konservativ behandling, altså træning og manuel/osteopatisk behandling, afprøves, inden evt. operation.

 

Jeg vil undersøge dine knæ, og resten af kroppen. Hvis skaden er opstået ved løb er det interessant at finde ud af, hvorfor skaden opstod, fremfor kun give råd om hvile. Dette kan være nødvendigt i starten, men bliver der ikke behandlet imens, vil problemet formentligt opstå igen.

Hoftebækken- og ankel er oftest også led, som kan give problemer i knæene. 

 Kontakt mig 

Tlf: 93 40 40 20

 Mail: ao.correct@outlook.com 

Correct Me

Bækkeskovvej 4

2665 Vallensbæk Strand

Book en tid 

 Afbud 

Skal ske senest 24 timer før.

 

Det kan gøres online eller via sms eller telefon på tlf. 31 31 95 09. Ved for sent afbud eller udeblivelse opkræves fuldt honorar.

Reaktioner efter behandling.

Sundhedsforsikringer

dækker osteopati.

Klik her for at se hvilke.